Sociaal Café Sociale Energietransitie

31 mei 2021

Op 23 juni organiseert de PvdA afdeling Rheden de bijeenkomt ‘Naar een Sociale Energietransitie’. De online meeting gaat over de eisen aan de overgang naar duurzame energie waaraan iedereen mee kan doen. Als spreker treed onder meer PvdA 2e kamer lid en oud Greenpeace directeur Joris Thijssen op. Je kunt online aan de bijeenkomst deelnemen.

Naar een duurzame toekomst
Je hoort het vaak genoeg. De urgentie is ook groot. We moeten met z’n allen van het gas af en overschakelen op duurzame energie. Voor onze eigen gezondheid, maar vooral voor een bewoonbare planeet voor alle generaties die komen (en die er eigenlijk al zijn). De PvdA staat hier volledig achter. Maar hoe gaan we in Nederland naar een duurzame toekomst?

Iedereen moet bijdrage kunnen leveren
Elektrische auto’s worden gesubsidieerd, zonnepanelen worden massaal gekocht door mensen die dit kunnen betalen (waarvoor ze de BTW terugkrijgen). Huiseigenaren krijgen mooie subsidies op de isolatie van hun woning. Dat betekent dat mensen met een goed gevulde knip en een eigen huis hier vooral van profiteren. Wij vinden dat iedereen hieraan mee moet kunnen doen! Ook mensen met een kleine knip moeten in staat zijn hun bijdrage te leveren aan het tegengaan van klimaatverandering. Wij noemen dat een ‘sociale energietransitie’, maar wat is daar voor nodig?
Hierover gaan we het deze avond hebben. als inleider zal een expert van TNO een toelichting geven. PvdA Tweede Kamerlid Joris Thijssen heeft zijn medewerking al toegezegd. Uiteraard zal PvdA raadslid Joppe de Ruiter de link leggen naar de mogelijkheden in Rheden. En we zijn nog bezig met het benaderen van andere sprekers. De details van de bijeenkomst worden binnenkort bekend gemaakt maar je kunt HIER al je belangstelling voor deelname kenbaar maken.
Willem Heesen
Joppe de Ruiter