Door Goos Hageman op 1 juli 2023

Rode Beuk blijft staan

De rode beuk op de Joodse begraafplaats in Dieren blijft staan!  De vergunningaanvrager heeft de aanvraag ingetrokken. Dat is de uitkomst van de politieke en maatschappelijke strijd om deze 150 jaar oude boom. Een succes vooral voor de actiegroep van omwonenden. Wij feliciteren hen daar van harte mee.

NIK trekt vergunningsaanvraag in

De gemeente had al toestemming verleend tot kap aan het Nederlands Israelitisch Kerkgenoodschap NIK. Die wilde de begraafplaats opknappen en de boom moest weg. Door de PvdA fractie werden raadsvragen gesteld. Daaruit bleek onder meer bleek dat deze boom abusievelijk NIET op de beschermende bomenlijst was geplaatst. Overleg tussen de omwonenden en het NIK heeft uiteindelijk geleid tot het intrekken van de vergunning om te kappen. De boom wordt alsnog op de bomenlijst geplaatst.

Goos Hageman

Goos Hageman

Een leven lang een rood hart! Dat zit in je DNA. Ik ga voor solidariteit en eerlijk delen, maar ook voor mensen verheffen en in hun kracht zetten. Gelijke kansen op eerlijk werk en een fatsoenlijke zorg voor iedereen. De burger als doel en niet als middel. En ik ben van de verbinding. Als we

Meer over Goos Hageman