Gemeentehuis Rheden duurder

Door Goos Hageman op 1 oktober 2022

Gemeentehuis Rheden duurder

Ons nieuwe gemeentehuis (2024 oplevering) gaat meer geld kosten. In totaal 8,5 miljoen meer dan oorspronkelijk begroot. Wij vinden een dergelijke overschrijding zeer ongelukkig, zeker in deze tijd. Maar we zijn er niet door verrast en er zijn goede redenen voor. Met name de prijsontwikkeling de afgelopen twee jaar ligt hier aan ten grondslag.  Kosten voor bouwmaterialen b.v. zijn enorm toegenomen. Wij menen dat de hogere kosten aanvaardbaar en draagbaar zijn. De PvdA heeft daarom op 27 september jl. hier mee ingestemd.

Sober en circulair

Het college heeft er alles aan gedaan om de overschrijding te beperken. Zo werd kortgeleden het hele plan nogmaals bekeken. Dit heeft geleid tot kostenbesparing door maximale versobering in ruimte en uitvoering. Er zit geen ‘luxe’ meer in het ontwerp. We kijken overigens nog naar aanpassingen van het buitengebied. Daar zijn wellicht nog besparingen mogelijk. Het plan dat er nu ligt brengt ons wel een volledig circulair gemeentehuis. Een plek waar onze ambtenaren goed hun werk zullen kunnen doen en dat past bij onze gemeente. De extra kosten dekken we door een lening die in 40 jaar wordt afgelost. Dat leidt jaarlijks tot een post van € 136.000 op de begroting.

Goos Hageman

Goos Hageman

Een leven lang een rood hart! Dat zit in je DNA. Ik ga voor solidariteit en eerlijk delen, maar ook voor mensen verheffen en in hun kracht zetten. Gelijke kansen op eerlijk werk en een fatsoenlijke zorg voor iedereen. De burger als doel en niet als middel. En ik ben van de verbinding. Als we

Meer over Goos Hageman