Beperk vuurwerkoverlast Rheden

Door Goos Hageman op 8 mei 2023

Vorige week werd in de gemeenteraad de motie ‘van oud naar nieuw’ aangenomen. De motie is mede door de PvdA ingediend. Hierin vragen we het college hoe Rheden de vuurwerkoverlast tijdens de jaarwisseling kan beperken. Het college komt in september met een antwoord.

Geen lokaal verbod

De PvdA fractie is tegen een lokaal verbod op gebruik van consumentenvuurwerk. Wij denken dat een dergelijk verbod onwenselijk is en niet kan worden gehandhaafd. Het college heeft dat ook al eerder duidelijk gemaakt. Toch vinden wij het afsteken van vuurwerk onwenselijk. De gevolgen voor onze Rhedense samenleving zijn te groot.  Te vaak worden omstanders (vaak kinderen) het slachtoffer van vuurwerk. Bovendien veroorzaakt het veel overlast, milieu- en materiële schade. Het plezier dat de afstekers daar van hebben weegt daartegen niet op.

Positieve voorstellen

In de motie vragen we het college naar haalbare scenario’s om vuurwerkoverlast te beperken. Wat ons betreft moet daarbij gestreefd worden naar positieve voorstellen die onze inwoners serieus neemt! Dat wil ook zeggen dat de inwoners er bij worden betrokken. Een discussie kan er toe bijdragen dat een zo breed mogelijk draagvlak ontstaat. Wij wachten deze voorstellen graag af.

Goos Hageman

Goos Hageman

Een leven lang een rood hart! Dat zit in je DNA. Ik ga voor solidariteit en eerlijk delen, maar ook voor mensen verheffen en in hun kracht zetten. Gelijke kansen op eerlijk werk en een fatsoenlijke zorg voor iedereen. De burger als doel en niet als middel. En ik ben van de verbinding. Als we

Meer over Goos Hageman