23 februari 2016

MIJN TIENTJE KRIJGEN ZE NIET!

De PvdA is groot voorstander van een zwembad in Velp-Zuid. Een bad dat kan voorzien in de behoefte van de ruim 500 leden van de watersportvereniging PFC, het onderwijs van ROCA12, de sportschool, zwemmen voor ouderen en chronisch zieken, zwemlessen, fysiotherapeutische behandeling en mensen die gewoon lekker willen zwemmen.

De initiatiefgroep “behoud zwembad Velp” kreeg in 2015 dan ook veel bijval. Met ruim 1000 sympathiebetuigingen aan deze initiatiefgroep in 10 dagen, werd dat nog eens extra duidelijk gemaakt. En dus komt het zwembad er. En de PvdA is daar heel blij mee. Vandaar dat we deze actie van ganser omarmen.

Maar, tot hun grote schrik moest de initiatiefgroep vaststellen dat, ondanks de eerdere afspraken het plan nu is dat de raad komende dinsdag gaat besluiten tot een zwembad dat ruim €200.000 per jaar duurder gaat worden dan de huidige Dumpel. En €400.000 per jaar duurder dan de plannen die werden aangeleverd door de verenigingen.

Dat betekent dat we per inwoner elk jaar een tientje extra gaan bijdragen aan deze prestigeplannen van B&W van Rheden. We kunnen ons geld wel beter gebruiken.

De PvdA vindt het, zeker in deze tijd, onverantwoord om zoveel geld uit te geven aan een zwembad. Het is een prestigeproject geworden dan ver af staat van de behoefte van de gebruikers. Het is een plan dat volledig voorbij gaat aan de veel geprezen burgerparticipatie en dat ons allemaal veel geld gaat kosten.

We roepen u dan ook op de Facebookpagina MIJN TIENTJE KRIJGEN ZE NIET, te liken en te delen als u de raadsleden wil steunen die vast willen houden aan het veel goedkopere éénbadprincipe.

En als u geen Facebook wil gebruiken, zijn we ook heel blij met uw steun per email: mailto:PvdA.g.hofstede@rheden.nl

Help ons de gemeenteraad te overtuigen dat zwemmen mooi is, maar dat we niet zwemmen in het geld.