Samenwerken geeft verbondenheid

Door Joppe de Ruiter op 10 februari 2020

Samenwerken zorgt voor verbondenheid!

De ontmoeting, daar begint het meestal mee. Je geeft elkaar een hand, kijkt elkaar even goed in de ogen, glimlacht en zegt iets vriendelijks. Wat er volgt is het zoeken naar iets gemeenschappelijks, zoals het weer, de tijd van de dag of waarom we daar zijn samengekomen. En dan hoop je dat je dezelfde verwachtingen uitspreekt, of het zelfde doel hebt.

En als het klikt, dan zoek je de samenwerking.

Onze gemeente grossiert in samenwerkingsverbanden. We werken samen met andere gemeentes om zaken wat beter te kunnen regelen, immers samen sta je sterker. Dat is politiek op “hoog” niveau.

Onze gemeente is ook veel op zoek naar de ontmoeting met de inwoners, via uitgebreide participatietrajecten en werkateliers proberen we de inwoners te betrekken bij wat er gaat komen. Zoals laatst het Rivierklimaatpark, van natuurinclusieve landbouw, tot struinpaden kwam er in het plan. Gek genoeg was de opdracht dat er ruimte voor de rivier moest komen, maar met de inwoners kwamen er prachtige vergezichten over meer bewustwording, faunapassages, ooibossen en ruimte om samen van die natuur te kunnen genieten. De PvdA volgt dan ook het idee, samen komen we verder.