PvdA sluit coalitieakkoord

Door Goos Hageman op 10 mei 2018

De PvdA maakt deel uit van de nieuwe coalitie in de gemeente Rheden. Op 9 mei hebben wij een coalitieakkoord ondertekend met VVD, CDA, D66 en de CU. De PvdA is tevreden met het gesloten coalitieakkoord. We hebben hierin veel belangrijke zaken uit ons verkiezingsprogramma kunnen opnemen. Het gaat daarbij vooral om afspraken op het gebied van werk, wonen, duurzaamheid, maar ook het voor ons zo belangrijke bestrijden van de kinderarmoede. In het gehele coalitieakkoord klinkt ons verkiezingsprogramma goed door. Zo gaan we de komende jaren ook hard aan de slag met zaken zoals het voorkomen en bestrijden van eenzaamheid en het faciliteren en ondersteunen van mantelzorgers en het verbeteren van de zorg.

De PvdA levert ook een wethouder aan het college. Gea Hofstede zal in haar portefeuille onder meer verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van wonen, welzijn en volksgezondheid.

Na de installatie van het nieuwe college op 16 mei a.s., zal onze fractie worden geleid door Marleen Noorland. Deze bestaat verder uit Niels Booij, Henk van Valburg en op 29 mei wordt ook Joppe de Ruiter geïnstalleerd als raadslid. Rob van der Weijden blijft raadsvolger. Fractie en wethouder zijn enthousiast om de komende vier jaar hun best te doen voor de Rhedense samenleving. Dat moet ook want het motto van het coalitieakkoord is ‘Rheden geeft energie’ .

U vindt de gehele tekst van het coalitieakkoord hier!

Goos Hageman

Goos Hageman

Een leven lang een rood hart! Dat zit in je DNA. Ik ga voor solidariteit en eerlijk delen, maar ook voor mensen verheffen en in hun kracht zetten. Gelijke kansen op eerlijk werk en een fatsoenlijke zorg voor ieder. De burger als doel en niet als middel. En ik ben van verbinden. Samen kan het!

Meer over Goos Hageman