Door Goos Hageman op 21 december 2023

Mooie Resultaten Biljoenbad

Biljoenbad mooie resultaten

Het in 2021 geopende Biljoenbad in Velp blijkt, ondanks Corona, een succes te zijn. De bezoekersaantallen zijn hoger dan verwacht en het gebruik door verenigingen neemt toe. Ook het doelgroepenbad met zijn unieke beweegbare vloer wordt intensief gebruikt. Dit bassin werd destijds met een bijdrage uit WMO gelden gerealiseerd. De PvdA fractie was daarvan een groot voorstander. Het verhaal hier achter is preventie; het doelgroepenbad kan bij veel gebruik, (fysiotherapie etc.) toekomstige ziektekosten voorkomen.

Bezoekers en inkomsten

De raad werd kortgeleden op de hoogte gebracht via een Raadsinformatiebrief. Daaruit blijkt onder meer:

  • dat de bezoekersaantallen hoger zijn dan verwacht
  • een stijgende lijn in gebruik van het doelgroepenbad
  • de baten hoger zijn dan geraamd
  • de lasten lager zijn dan geraamd

Activiteiten

In het bad kan iedere inwoner natuurlijk vrij zwemmen en dat gebeurt ook door veel Rhedenaren. Daarnaast wordt een groot aantal activiteiten georganiseerd om inwoners te helpen fit te blijven. Zo is er Seniorenzwemmen, Drijfin bioscoop, Familie Nieuwjaarsduik, Zwangerschapszwemmen, Zweminstuif etc. etc. om er maar enkele te noemen. De veelheid aan activiteiten is een belangrijke peiler voor het succes van het bad.

Onderhoud

Het lijkt dus de goede kant op te gaan met het Biljoenbad. Wel wordt gewaarschuwd dat nog niet alle kosten voor onderhoud goed zijn meegenomen. Dat overzicht komt begin 2024. Pas dan hebben we een compleet overzicht van de resultaten.

Goos Hageman

Goos Hageman

Een leven lang een rood hart! Dat zit in je DNA. Ik ga voor solidariteit en eerlijk delen, maar ook voor mensen verheffen en in hun kracht zetten. Gelijke kansen op eerlijk werk en een fatsoenlijke zorg voor iedereen. De burger als doel en niet als middel. En ik ben van de verbinding. Als we

Meer over Goos Hageman