Door Goos Hageman op 8 december 2023

Fijne Feestdagen

Fijne feestdagen

U leest dit mogelijk naast de kerstboom. Fijn dat wij in deze ‘maand van vrede en verbinding’ iets mogen schrijven. Dat terwijl vrede ver te zoeken is. In Ukraine, In het Midden Oosten en Afrika. Wat een voorrecht is het om te leven in Nederland. Hier gaat het vooral over verbinding; over ‘Samen leven, omzien naar elkaar maar ook begrip hebben en rekening houden met elkaar. Deze maanden gaat het in Rheden bijvoorbeeld over het afsteken van vuurwerk en houtstook. Leuk voor sommige inwoners, een enorme overlast en gezondheidsklachten voor sommige van onze buren.

Deze week deed de gemeenteraad een oproep aan alle vuurwerkminnende inwoners. Houdt rekening met elkaar, steek liever geen vuurwerk af Veel inwoners en dieren vragen daar om. Wat betreft houtstook, daar zijn we nog niet zo ver. Hoewel in bepaalde wijken de fijnstofnormen soms 10 x zo hoog zijn als de gezondheidsnorm ontbreekt het aan goede wetgeving. Het gevolg: gezondheidsklachten en stankoverlast bij uw buren. Onze oproep: Houd je aan de stookregels. Gelukkig gaat de gemeente deze winter voor het eerst handhaven. Maar handhaving is het einde van het proces. Het begint met begrip hebben voor en rekening houden met elkaar. Fijne feestdagen.

Goos Hageman

 

Goos Hageman

Goos Hageman

Een leven lang een rood hart! Dat zit in je DNA. Ik ga voor solidariteit en eerlijk delen, maar ook voor mensen verheffen en in hun kracht zetten. Gelijke kansen op eerlijk werk en een fatsoenlijke zorg voor iedereen. De burger als doel en niet als middel. En ik ben van de verbinding. Als we

Meer over Goos Hageman