Door Goos Hageman op 9 november 2022

Vraag hulp en Help elkaar

Regelmatig schrijven de raadsfracties een artikel van 200 woorden in de Regiobode. De bijdrage van de PvdA in november is een oproep om tijdig hulp te vragen en elkaar te helpen. Veel mensen schamen zich dat zij hulp nodig hebben. Dan is de kans groot dat ze te lang wachten met het vragen om hulp! Ze doen zichzelf te kort want de gevolgen daarvan zijn soms dramatisch tot gezondheidsschade en schuldenproblematiek toe! Of nog erger. En we weten dat juist in deze tijd sociale cohesie van enorm belang is. Naar elkaar omzien, elkaar helpen. Vandaar dat de fractie koos voor onderstaande oproep.

VRAAG HULP!

Hoe moet ik mijn energierekening deze maand betalen? Of mijn boodschappen? Een vraag die veel Rhedenaren zich stellen. Zij hebben te maken met de enorme stijging van energiekosten en boodschappen.

En het treft ook mensen met een baan en Ouderen met een klein pensioentje b.v.. Ze verdienen net te veel om in aanmerking te komen voor de energietoeslag of voor andere regelingen. En als je weinig spaargeld hebt kom je al snel in grote financiële problemen.

Buiten je eigen schuld in de schuld!

PvdA, hulporganisaties en de gemeente zien de problemen groeien. Probleem: We weten vaak niet wie het betreft!

Er is een Rhedens noodplan ingesteld. Regelingen worden opgerekt. Zo kan de gemeente meer hulp verlenen. Met geld, informatie of met andere hulp. Heb je betalingsproblemen of andere hulp nodig? Wacht niet! Vraag hulp is ons advies.  Loop eens langs bij een van de dorpshuizen. Of bel gemeente 0264976911 of Incluzio 0263036303.

Zij helpen je verder.

En we kunnen elkaar helpen. Er zijn vele prachtige burgerinitiatieven. In sommige wijken vindt je b.v. voedselkastjes. En in diverse dorpen kun je een maaltijd mee komen eten. En voor alle Rhedenaren: Kijk om je heen en help elkaar!

PvdA fractie Rheden

Goos Hageman

Goos Hageman

Een leven lang een rood hart! Dat zit in je DNA. Ik ga voor solidariteit en eerlijk delen, maar ook voor mensen verheffen en in hun kracht zetten. Gelijke kansen op eerlijk werk en een fatsoenlijke zorg voor iedereen. De burger als doel en niet als middel. En ik ben van de verbinding. Als we

Meer over Goos Hageman