Emoties van een fractielid

Door Marleen Noorland op 5 juli 2024

Emoties van een fractielid

Tja, denk ik dan…. Bezuinigingen horen er blijkbaar bij. Ik loop nu al een poosje mee in de gemeenteraad en ik weet en snap dat de bomen niet tot aan de hemel groeien. Tja.

Maar toen ik deze kadernota las, waarin het minimabeleid helemaal verdwijnt, de Gelrepas terug gaat naar 100% en de individuele inkomenstoeslag verdwijnt. Dat vond ik onbegrijpelijk!

De schuldhulpverlening die helemaal tot niets wordt gereduceerd? Dat kan er bij mij niet in. Dorpshuizen dicht? Mensen, lieve leden van de PvdA…. Slapeloze nachten heb ik ervan.

Ik kan oprecht niet bedenken welk algemeen belang gediend wordt met het wegsaneren van minimabeleid en schuldhulpverlening. Dat de subsidie aan de voedselbank zou worden stopgezet, aan stichting leergeld. Dat dorpshuizen moeten sluiten. Ik kan wel janken, en dat doe ik ook.

En dat allemaal door het niet bijpassen van financiën door de rijksoverheid. En het eeuwig lang niet willen verhogen van de OZB. Sterkste schouders- zwaarste lasten toch?

We gaan een warme herfst krijgen, want het college heeft aardig wat werk te verrichten aan de begroting voor komende jaren. Ik hou mijn arme hart vast en nog meer hou ik ons allemaal, als PvdA leden vast. Want ik hoop dat we hier op een grote solidariteit mogen rekenen.

Bezuinigingen…. Ze horen erbij. Snap ik helemaal. Alleen begrijp ik deze niet!

Marleen Noorland

ps. Marleen spreekt namens alle PvdA fractieleden