15 maart 2014

Regionale nieuwsmedia en de verkiezingen

Ook de regionale nieuwsmedia besteden uiteraard aandacht aan de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart. Hoofd nieuws van Omroep Gelderland legt het uit in onderstaande mail.

Het is u vast opgevallen: Omroep Gelderland en dagblad De Gelderlander werken rond de gemeenteraadsverkiezingen nauw samen. We hebben een gezamenlijke website, waarop zoveel mogelijk artikelen, radiobijdragen en filmpjes staan. Ook hebben we samen met de Radboud Universiteit en met financiële steun van de provincie een onderzoek gehouden naar de opvattingen van kiezers en gekozenen. De journalistieke vertaling daarvan ziet u met regelmaat verschijnen in De Gelderlander en bij Omroep Gelderland. Ook dagblad De Stentor besteedt daar aandacht aan.
Aanstaande maandag 17 maart komt TV Gelderland met een speciale live-uitzending tussen 21.00 en 22.00 uur. Belangrijke thema’s in Gelderse gemeenten worden besproken. Hoogleraar politicologie Monique Leyenaar van de Radboud Universiteit. politiek verslaggever Rob Berends van De Gelderlander en provincieverslaggever Hermina de Vries van Omroep Gelderland geven deskundig commentaar. Het programma, dat tussen 23.00 uur en middernacht wordt herhaald, wordt gepresenteerd door Erik van der Pol en Annemieke Schakelaar.
Het zal u niet verbazen dat alle uitslagen uit de 53 deelnemende Gelderse gemeenten in de loop van de avond en nacht op www.gldstemt.nl verschijnen. Uiteraard zullen ook de eigen sites van krant en omroep volop aandacht besteden aan de uitslagen en de gevolgen daarvan.
Op Radio Gelderland wordt u donderdag 20 maart van 06.00 tot 10.00 uur volledig bijgepraat over de resultaten van de verkiezingen in het programma van Corine van Dijk. Ook daaraan wordt meegewerkt door Rob Berends en Monique Leyenaar. Speciale aandacht voor meekijk-tv: het belangrijkste nieuws ziet u onder in het beeld meelopen. Zo hopen we u professioneel en volledig te informeren. Mede namens mijn collega’s van De Gelderlander wens ik u vruchtbare verkiezingen toe.

Met vriendelijke groet,
Erik Hagelstein
Hoofd nieuws