28 maart 2015

Jan Mulderij overleden

Donderdag 26 maart 2015 is Jan Mulderij, de grote kleine man uit Spankeren, gestorven.
De PvdA in Rheden verliest hiermee een van zijn actiefste en markantste leden. Een man die al tientallen jaren actief was in en voor “de Partij”, om zijn woorden te gebruiken. Een andere partij was voor hem onbestaanbaar.

Actief in, maar vooral ook buiten de raad. Een man zonder wie Spankeren er anders uit zou zien. “Zijn” bomen, “zijn” ouderensoos, “zijn” Bankenroute in en om Spankeren; onderwerpen waar hij onvermoeibaar voor op de bres stond. Hij hield ons allemaal (terecht) bij de les, soms tot vervelens toe, maar het werkte. Wars van politieke spelletjes, wars van ophef rond beleidsgedoe. Een man van de generatie “in gelul kun je niet wonen” (Jan Schaeffer). In zijn garage was er een PvdA ombudsteam, lang voor iemand van het fenomeen ombudsteam had gehoord.
We waren afgelopen woensdag op de algemene PvdA-ledenvergadering in Spankeren verbaasd dat hij er niet was. Inmiddels weten we de verdrietige reden van zijn afwezigheid.
Voor de PvdA in Rheden is Jan een icoon dat we niet kunnen en niet willen vergeten. Spankeren en de PvdA zullen hem missen. Maar, om Jan zelf te citeren “wij blijven achter het rode vaandel aanlopen”.
We wensen zijn vrouw en kinderen alle kracht om door te gaan zonder hem.
Maar al is Jan niet meer onder ons, de herinnering blijft.
Heleen Denie