Rheden krijgt prijs voor doelgroepenbad

Door Goos Hageman op 6 december 2018

Het doelgroepenbad in Velp komt er toch door een unieke constructie. Het bad wordt gefinancierd uit WMO geld voor algemeen toegankelijke voorzieningen. Voor deze unieke constructie kreeg Rheden vorige week de innovatieprijs voor zwembaden. Sport en bewegen wordt concreet ingezet om WMO doelen te halen. PvdA fractievoorzitter Marleen Noorland: ‘Een dikke pluim voor het college dat zo in durft te zetten op de preventieve werking van bewegen’ Duurzaamheid staat bij dit bad ook voorop, het wordt namelijk aardgasloos.

PvdA Wethouder Gea Hofstede: ‘We willen graag dat iedereen zo lang mogelijk mee kan blijven doen. Een doelgroepenbad draagt hieraan bij en levert zo een groot gemeenschappelijk rendement op”. Het doelgroepenbad is bedoel voor activiteiten als ouderenzwemmen en fysiozwemmen  en ook voor peuters en kleuters’. Het bad heeft een temperatuur van 32 graden en een beweegbare vloer.

Marleen Noorland tenslotte: ‘Juist dit doelgroepenbad met de financiering uit de WMO is voor de PvdA best een discussie geweest. Maar we zijn er trots op met elkaar dat juist dit bad er komt. Natuurlijk staan we juist als PvdA voor de doelgroepen waar dit bad voor is bedoeld’.  Marleen is er blij mee dat het bad er komt met de unanieme steun van de Raad. ‘Alle partijen staan achter het besluit. Dat is ook al een prijs waard’.

Goos Hageman

Goos Hageman

Een leven lang een rood hart! Dat zit in je DNA. Ik ga voor solidariteit en eerlijk delen, maar ook voor mensen verheffen en in hun kracht zetten. Gelijke kansen op eerlijk werk en een fatsoenlijke zorg voor ieder. De burger als doel en niet als middel. En ik ben van verbinden. Samen kan het!

Meer over Goos Hageman