Nieuwe fractievoorzitter ‘aan de slag’

Door Marleen Noorland op 23 mei 2018

En nu…. aan de slag!

Dat waren de eerste woorden van Gea en van mij, na de installatie van Gea als wethouder.  Een bijzonder moment en, veel gehoord deze dagen… wat een mooie portefeuille heeft onze wethouder!   De onderhandelingen waren pittig, tijdrovend, maar nooit moeizaam.  In vertrouwen hebben we Gea Hofstede als wethouder voorgedragen. Dat we haar succes staat buiten kijf.

Aan de slag dus, Gea in het college en wij in de Raad. En ik moet zeggen, ik houd zelf wel van aanpakken. Het is wel even wennen, dus geef me even de tijd.

Spannend, alle nieuwe overlegvormen, de nieuwe raadsleden die onderling kennismaken en afstemmen. Onze fractie is uiteindelijk ook nieuw: we stemmen nog veel af, maar de samenwerking is er. Niels, Joppe en ik volgen de Wibaut training en op 9 juni een eerste bijeenkomst in samenwerking met bestuur en wethouder.

Kernpunt voor mij als fractievoorzitter is het begrip “SAMEN” uit ons verkiezingsprogramma: de komende jaren is het belangrijk dat we als PvdA samen werken aan onze zichtbaarheid, vooral in die buurten en wijken waar de verkiezingsopkomst laag was.

Samen de straat op, doorgaan met ons ombudswerk, afstemmen en waarderen wat goed gaat, afstemmen en opwaarderen wat verkeerd ging.

De teamgeest en het enthousiasme, die in de campagne mooi zichtbaar was, zou ik in willen zetten voor onze doelen op gebied van duurzaamheid, wonen, (kinder) armoede, schulddienstverlening en nog veel meer. Daar heb ik, daar hebben we als fractie, echt alle leden voor nodig.

Ik hoop dat ik op jullie kan en mag rekenen.                                                                                                         

Marleen Noorland

loop voorop en zorg dat je gevolgd wordt”                                                                                                                   

Jeltje van Nieuwenhoven

Marleen Noorland

Marleen Noorland

Marleen Noorland Coördinator van het Ombudsteam Gemeenteraadslid Lid van het gewestelijk bestuur Bereikbaar via email

Meer over Marleen Noorland