Door Tom Couwenhoven op 10 december 2019

In Memoriam Arno Sent

In memoriam Arno Sent 1949-2019

Vandaag 9 december 2019 bereikte de afdeling Rheden Rozendaal het droeve bericht dat Arno Sent is overleden. Veel te jong.

In Rheden woonde hij met zijn vrouw Erna in een verbouwde boerderij aan de Arnhemsestraatweg. Dat paste bij hem; hij was een buitenman. Na zijn pensionering wilde hij verhuizen naar Friesland. Daar kwam het uiteindelijk niet van. Het eerste kleinkind werd geboren en daarom wilden opa en oma in de buurt blijven en dus verhuisden ze in 2005 naar Spijk, weer in een verbouwde boerderij. Over Friesland hebben we hem niet meer gehoord. Hij genoot van zijn dochter en kleinkinderen, die in Nijmegen wonen. Later volgden er meerdere kleinkinderen die allemaal even gek op opa waren.

Arno was niet iemand die aan de weg timmerde met weidse vergezichten, maar wel een vaste waarde in de afdeling. En niet alleen daarvoor. Marleen Noorland herinnert zich de eerste ontmoeting met hem in het “Klokhuis” in Rheden, waar hij als FNV-er belastingformulieren invulde voor de leden.

Tot 2001 was Arno een aantal jaren bestuurslid van de afdeling. In 2001 was hij vervolgens coördinator van de schaduwfractie en eind 2001 werd hij penningmeester van het bestuur. Van 14 maart 2002 tot 28 maart 2005 was hij raadslid van de gemeente Rheden. Tom Couwenhoven herinnert zich hem als iemand die altijd rustig en raak zijn mening gaf.

Tijdens verkiezingscampagnes was hij altijd van de partij. Marleen herinnert zich haar laatste campagneronde voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2017 samen met hem in Zevenaar. In het najaar van 2017 zat hij in onze kandidaatstellingscommissie, samen met Ton Vriezen.

Vanuit Spijk heeft hij de afdeling Rijnwaarden uit het slop getrokken, als bestuurslid en als fractievoorzitter. Voor zijn inspanningen daar heeft hij een lintje gekregen.

Arno had een groot en rood hart. In 2017 stopte hij als politicus. Tijdens de laatste raadsvergadering benoemde de gemeenteraad hem tot ereburger van Spijk en werd hij benoemt tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Ons medeleven gaat naar Erna, Esther-Mirjam, verdere kinderen en de kleinkinderen.

Het bestuur

Tom Couwenhoven

Tom Couwenhoven

Rooie dominee Buskes (Buskes van de Ruskes, 1899-1980) heeft eens gezegd dat hij socialist was, omdat de PvdA opkomt voor de kwetsbaren in de samenleving. Dat is nog steeds zo en daarom ben ik al ruim 40 jaar lid.

Meer over Tom Couwenhoven

Waar ben je naar op zoek?