Column van de fractievoorzitter

30 juni 2019

Polariseren

Politiek gaat over duidelijke zaken: onderhoud van wegen, bomen in uw buurt en de aanleg van een fietspad. Soms kom je lastiger onderwerpen tegen: het stoken van hout, het afsteken van vuurwerk, opvang beschermd wonen? Dat zijn dilemma’s. Daar moet je informatie over ophalen bij inwoners, daar praat je over, je wisselt meningen uit binnen de eigen partij en andere partijen. Tot zover vind ik politieke zaken boeiend, intensief, duidelijk.

Wat ik niet begrijp ( misschien wil ik dat niet begrijpen) zijn onderwerpen als ‘het niet in het openbaar kunnen dragen van het Joodse Keppeltje’, het in elkaar slaan van mannen of vrouwen die op straat zoenen en een verbod op het dragen van een hoofddoek. Wat ik niet begrijp is dat mensen er dreiging in zien.

Dan ben ik trots op het Joodse monument in Ellecom, op de regenboogvlag die wappert op ons gemeentehuis, op alle Islamitische (mannen) en dames die de Ramadan weer hebben volbracht. Verschil moet er zijn! Dreiging zien in verschil doet me huiveren.

Een gemeente werkt voor alle inwoners en samen met die inwoners maken we er een mooi Rheden van. Samenwerken is van belang, naast en niet tegenover elkaar

Zo zie ik dat.

Marleen