PvdA Rheden steunt zonneveld ‘de Bocht’

Door Goos Hageman op 12 november 2020

PvdA Rheden steunt zonneveld

Zonneveld ‘de Bocht’ in Dieren lijkt er nu snel te komen. Het zonneveld is een burgerinitiatief van Klimaatactief Dieren-Zuid.  Samen met energiecoöperatie Rijn en IJssel wordt een zonneveld aangelegd in de bocht van de museumspoorlijn in Dieren-Zuid. De vereiste vergunningen zijn verleend. De financiering is vrijwel rond maar ment zoekt nog een aantal particuliere deelnemers. .

De Bocht maakt het iedereen mogelijk zijn steentje bij te dragen aan verduurzaming. Je kunt in het project investeren met een bedrag van €250. Men keert een rendement van 5 % uit over een looptijd van 15 jaar, ruim hoger dan de inflatie. Wij bevelen dit project graag aan.

De financiering van ‘de Bocht’ is bijna rond. Er is rijkssubsidie en de bewoners van Dieren hebben ca. € 200.000 toegezegd. Dat is 25% van de totale investering! Eind november besloot de gemeenteraad van Rheden zich garant te stellen voor een bedrag van €650.000. Dat maakt het mogelijk dit bedrag te lenen van de Bank Nederlandse Gemeenten. Daarmee kan het project worden gerealiseerd.

De PvdA steunt het burgerinitiatief
Klimaatverandering en verduurzaming is een probleem dat ons allemaal aangaat. De PvdA vindt dat alle inwoners van Rheden moeten worden betrokken bij het klimaatprobleem.  Iedereen moet de kans krijgen een steentje bij te dragen. Dat kan via dit soort coöperatieve projecten. Niet iedereen heeft immers het geld of de mogelijkheid zonnepanelen op zijn dak te leggen. Veel mensen zullen wel in staat zijn € 250 bij te dragen aan dit project. PvdA Rheden steunt zonneveld ‘de Bocht’ hierom graag.

Twee redenen dus om mee te doen

  1. Je draagt een steentje bij aan het oplossen van het klimaatprobleem
  2. Je houdt er financieel ook nog iets aan over.

Wil je ook meedoen?

Ga naar https://rijnenijsselenergie.nl/project/project-de-bocht en vul daar het inschrijfformulier in. Je vindt daar ook veel informatie over het project.

Dit is een voorinschrijving die je tot niets verplicht. Later volgt pas de definitieve inschrijving!

Goos Hageman

Goos Hageman

Een leven lang een rood hart! Dat zit in je DNA. Ik ga voor solidariteit en eerlijk delen, maar ook voor mensen verheffen en in hun kracht zetten. Gelijke kansen op eerlijk werk en een fatsoenlijke zorg voor ieder. De burger als doel en niet als middel. En ik ben van verbinden. Samen kan het!

Meer over Goos Hageman