19 november 2017

Carol van Eert: ‘leiderschap en voorbeeldgedrag’

  1. Waarom Rheden?

Ik ken de gemeente Rheden al behoorlijk lang vanuit mijn werk bij de Stadsregio Arnhem Nijmegen. Het is niet alleen een prachtige gemeente, maar ook de aaneenschakeling van 7 kernen met elk hun eigen identiteit, maakt de diversiteit van deze gemeente voor mij aantrekkelijk in mijn rol als burgemeester. Verder is de ligging van de gemeente nabij een grotere stad en ook de meer stedelijke aspecten (Hogeschool, MBO en middelbare schoolopleidingen, NS-stations en een ziekenhuis) in vergelijking met mijn huidige gemeenten zijn voor mij nieuwe uitdagingen.

  1. Waar kijkt u het meest naar uit?

Ik kijk het meest uit naar de ontmoetingen met de inwoners, bedrijven en instellingen in de gemeente Rheden. Zij zijn immers de partners waarmee de lokale overheid samen de opgaven en uitdagingen voor de komende decennia aan gaat.

  1. Wat zult u het meest missen uit uw huidige betrekking?

Uiteraard ben ik heel goed bekend met de lokale gemeenschap in Beuningen en weet ik daar in alles de weg. Ik ga ook zeker niet weg omdat ik er klaar was en geen uitdagingen meer zou hebben. Dus dat ‘warme netwerk’ loslaten is niet zomaar eenvoudig.

  1. Wat voor soort bestuurder wilt u zijn?

Ik wil een bestuurder zijn die uitgaat van leiderschap en voorbeeldgedrag. Verder probeer ik de mensen om me heen altijd te inspireren en uit te dagen het beste uit henzelf te halen. Mijn ervaring is dat je dan gezamenlijk de beste en meest bestendige resultaten boekt én aan de duurzaamste relaties bouwt.

  1. Wat is er zo leuk aan het burgemeesterschap?

Het burgemeesterschap stelt je in staat op zovele domeinen je bijdrage te leveren aan het maatschappelijk leven in samenlevingen die er toe doen. Naar schaal en inhoud kun je als burgervader iets betekenen voor de leefwereld van mensen. Tevens kun je mee leiding geven aan het college, de raad en de organisatie en zorgen dat er sprake is van een transparant en betrouwbaar bestuur. Tenslotte is het geweldig om boegbeeld en ambassadeur te zijn voor alles wat de gemeente Rheden te bieden heeft.