Door Gea Hofstede op 26 februari 2017

“Armoede is stom”

PvdA Rheden-Rozendaal in actie tegen kinderarmoede.

In Nederland groeien niet minder dan vierhonderdduizend kinderen op in armoede. Voor de gemeente Rheden komt dat neer op 1.200 kinderen. Dat vindt de Partij van de Arbeid onacceptabel. Daarom komen we in actie tijdens onze maand tegen kinderarmoede.

Voor kinderen betekent opgroeien in armoede zonder ontbijt naar school. In een oude zomerjas terwijl het hartje winter is. Geen geld voor een cadeautje, schoolreisje of sportvereniging. Geen computer voor schoolwerk en geen pakjes op 5 december. Deze kinderen hebben minder kansen in het leven, alleen de kans op gezondheidsklachten of gedragsproblemen is groter. Daaraan moeten we een einde maken.

Afgelopen Prinsjesdag heeft de regering jaarlijks honderd miljoen euro vrijgemaakt om het probleem aan te pakken. De gemeente Rheden krijgt jaarlijks meer dan twee ton extra van de Rijksoverheid. Maar dan moet er wel een goed aanvullend plan komen, naast dat wat de gemeente nu al doet aan armoedebestrijding onder kinderen. Daar willen wij ze bij helpen.

Op 8 maart trappen we af. Van 14.00 tot 16.00 uur geeft staatssecretaris Jetta Klijnsma samen met kinderen in De Poort aan de Van Heeckerenstraat in Velp de aftrap. U bent hierbij van harte welkom! Vervolgens zijn we een maand lang bereikbaar: via de e-mail, de telefoon of gewoon op straat. Wilt u een bijdrage leveren of heeft u goede ideeën, geef ze door. Samen weten we meer. Op 8 april komen we opnieuw bij elkaar in Rheden en praten we door over wat er bedacht is. Samen met u, met kinderen, organisaties, vrijwilligers, docenten en ondernemers. Iedereen is welkom om mee te denken. Samen werken we aan een plan om kinderarmoede uit te bannen.

Klik hier voor de folder
folder kinderarmoede

Gea Hofstede

Gea Hofstede

Wethouder Veel mensen hebben het goed: een mooi huis, gezond en een baan. Maar wat als het tegenzit? Als je dat zelf niet kunt regelen? Dan moet je kunnen terugvallen op de overheid. Voor goede huisvesting, ondersteuning in de huishouding goede schuldhulpverlening en armoedebeleid, daar wil ik mij sterk maken.

Meer over Gea Hofstede